Australien och Nya ZeelandOceaniens favoriter

Apollo i samarbete med
Att under en och samma resa få möjlighet att uppleva koalor i tropisk regnskog, Stora barriärrevet, Uluru/Ayers Rock, vindistrikt, maorikultur och pingviner kan låta som en ouppnåelig dröm. Men faktum är att vår rundresa i Australien och Nya Zeeland gör det möjligt. Naturen är storslagen, kontrasterna enorma och städerna så speciella att smeknamnen är många. Vi besöker till exempel Melbourne som kallas Capital of Cool och Auckland, som med sin hamn kallas för The City of Sails. Dessutom får du på väg till Oceanien en innehållsrik och behaglig vistelse i Singapore. För dig som söker en minnesvärd, "en-gång-i-livet-resa", kan det knappast bli bättre.


From oktober 2020 besöker vi på Nya Zeeland även Tolkiens Hobbiton!

HÖJDPUNKTER

  • Barriärrevet med snorklingsmöjlighet
  • Uluru i både soluppgång och solnedgång
  • Rottnest Island med sina endemiska quokkas
  • Coromandelhalvön natur med exotiska trädormbunkar
  • Maorikultur och upplevelser i Rotorua

RESFAKTA

Länder: Singapore, Australien, Nya Zeeland

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 24 dagar

Gruppstorlek: 20-28 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris SEK Platser kvar
2022-01-15 24 dagar Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 94 590 6 st Boka
2022-01-15 24 dagar Australien och Nya Zeeland Göteborg 94 590 2 st Boka
2022-01-15 24 dagar Australien och Nya Zeeland Stockholm 94 590 6+ st Boka
2022-02-19 24 dagar Australien och Nya Zeeland Göteborg 94 990 4 st Boka
2022-02-19 24 dagar Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 94 990 6 st Boka
2022-02-19 24 dagar Australien och Nya Zeeland Stockholm 94 990 6+ st Boka
2022-03-12 24 dagar Australien och Nya Zeeland Göteborg 93 790 2 st Boka
2022-03-12 24 dagar Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 93 790 6 st Boka
2022-03-12 24 dagar Australien och Nya Zeeland Stockholm 93 790 6+ st Boka
2022-11-19 24 dagar Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 99 490 6 st Boka
2022-11-19 24 dagar Australien och Nya Zeeland Stockholm 99 490 4 st Boka
2022-11-19 24 dagar Australien och Nya Zeeland Göteborg 99 490 4 st Boka
2023-01-14 24 dagar Australien och Nya Zeeland Stockholm 94 590 6+ st Boka
2023-01-14 24 dagar Australien och Nya Zeeland Göteborg 94 590 4 st Boka
2023-01-14 24 dagar Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 94 590 6 st Boka
2023-02-18 24 dagar Australien och Nya Zeeland Stockholm 94 990 6+ st Boka
2023-02-18 24 dagar Australien och Nya Zeeland Göteborg 94 990 4 st Boka
2023-02-18 24 dagar Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 94 990 5 st Boka
2023-03-11 24 dagar Australien och Nya Zeeland Stockholm 93 790 6+ st Boka
2023-03-11 24 dagar Australien och Nya Zeeland Göteborg 93 790 4 st Boka
2023-03-11 24 dagar Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 93 790 6 st Boka

I alla våra resor ingår

  • Svensktalande TEMA-reseledare
  • Noga utvalda flyg & hotell
  • Utvalda måltider
  • Inträden enligt program
  • Trygghet genom resegaranti

Viktigt om resan

Dagsprogram
2021-2022

Dag 1. Avresa
Avresa från Skandinavien mot resans första anhalt, Singapore.

Dag 2. Övernatting i Singapore
Ankomst till Singapore, där vi får ett välbehövligt avbrott i den långa flygningen till Australien. Hotellet ligger i närheten av Clarke Quay, och det är bara en kort promenad till händelsernas centrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och utomhusbarer.

Dag 3. Stadsrundtur i Singapore
Sov ut och njut av den dignande frukostbuffén i lugn och ro innan vi åker ut på en stadsrundtur i denna metropol. Singa och pura är de malajiska orden för lejon respektive stad och enligt folktraditionen var den första levande varelsen som sågs här, just ett lejon. En av attraktionerna vi ser under stadsrundturen är The Merlion, Singapores symbol, som har ett lejons huvud på en fiskkropp.

Det moderna Singapores grundare, sir Thomas Stamford Raffles, var tjänsteman vid Brittiska ostindiska kompaniet. Han undertecknade ett fördrag med sultanen av Johor 1819 och upprättade Singapore som handelsplats. Hans namn sattes 1887 på det som kommit att bli ett av världens mest anrika hotell, The Raffles Hotel. Det var här drinken Singapore Sling uppfanns.

Vi har sen utcheckning från hotellet och har möjlighet till vila och dusch innan vi på kvällen flyger vi vidare mot Australien och Cairns.

Dag 4. Ankomst Australien
På förmiddagen ankommer vi till Australien och delstaten Queensland. Drottningen som delstaten fått sitt namn efter är Victoria. Hon var en mycket populär monark i mitten av 1800-talet och det var ingen som opponerade sig när hon föreslog Queensland före Cooksland.

Cook hette James i förnamn och hade redan hundra år tidigare utforskat kusten från sina skepp. Idag kallas staten mest för The Sunshine State, eftersom solen oftast skiner här. Från hotellet, centralt beläget vid marinan, är det lätt att promenera runt i den lilla staden.

På kvällen möts vi för att promenera till en av Cairns mest välrenommerade restauranger, Ochre. Här bjuds vi på en australiensisk meny med lokalproducerade råvaror. Det blir ett riktigt gott välkomnande till Australien.

Dag 5. Kuranda i regnskogen
Dagen börjar med en avkopplande och vacker tågresa. Färden går genom tät grönska, förbi vackra vattenfall och över djupa raviner. Det lilla samhället Kuranda är målet för resan och det ligger mitt i den världsarvslistade regnskogen.

Vi tillbringar hela dagen i regnskogen där det finns mer än 1 200 blommande växter och djur som kängurur, koalor, wallabyer och krokodiler.  

Efter en barbeque-lunch tar vi del av aboriginernas kulturarv med The Pamagirri Aboriginal Experience. Vi får till exempel se och lära hur man kastar en boomerang och spelar didgeridoo.

Vi tar kabinbanan tillbaka till kusten med Skyrail - Rainforest Cableway. Det är en 7,5 kilometer lång färd med kabinbana som glider bara några meter över regnskogens takkronor. Luften är full av den tropiska skogens ljud och dofter. Vid två tillfällen under färden har vi möjlighet att kliva av och vandra på breda gångbroar genom den täta vegetationen.

Dag 6. Snorkling vid Stora barriärrevet
Även denna upplever vi ett av Unescos världsarv – Stora barriärrevet. Efter frukost beger vi oss ut på öppet hav med katamaran till Michaelmas Cay, ett sandrev omgivet av vacker korall och ett färgglatt marint liv. Michaelmas Cay är också ett skyddsområde för havsfågel och vi ser en stor variation av arter här. Den som vill kika närmare på korallerna kan låna snorkelutrustning ombord. Och den som vill provdyka kan göra det för en extra kostnad (75 AUD för ett provdyk). För dem som vill utforska undervattenslivet utan att bli blöta, finns en glasbottenbåt. Det blir en avkopplande dag med sol och bad.

Michaelmas Cay bjuder inte på skugga, så kom ihåg solkräm, hatt/keps och solglasögon!

Dag 7. Kata Tjuta och solnedgång vid Ayers Rock
Idag lämnar vi kusten och beger oss inåt landet till The Outback. Flyget landar vid Ayers Rock, eller Uluru som den världsberömda monoliten numera heter officiellt.

Förmiddagen tillbringar vi vid Uluru där vi promenerar och besöker informationscentret. Efter lunch fortsätter vi bland Kata Tjutas imponerande, kupolformade stenbumlingar med en kortare vandring. Kata Tjuta kallades tidigare bara för The Olgas efter dess högsta topp, Mount Olga. Sedan början av 90-talet har området dock två namn, både Mount Olga och Kata Tjuta.

Sen eftermiddag spanar vi mot Uluru och ser hur dess röda färg skiftar i solnedgången innan vi slår oss ner för middag under stjärnorna. (Observera att aktiviteterna vid Kata Tjuta och Uluru kan läggas i annan ordning beroende på väder, vind eller andra externa orsaker).

Dag 8. Soluppgång, skola och flygande doktorer
Vi väcks tidigt, när det fortfarande är mörkt ute. Detta för att hinna se solens första strålar på Uluru. Det är en magisk upplevelse och väl värt en tidig morgon. Monoliten är en del av aboriginernas drömspår och historia.

Vi färdas med buss genom det fantastiska röda ökenlandskapet, från Yulara till Alice Springs. Alice Springs är än idag en utpost, omgiven av hundratals mil öken och vildmark. I staden bor en stor grupp aboriginer, Australiens urinvånare.

På eftermiddagen besöker vi både School of the Air och Royal Flying Doctors bas. Det är fascinerande att se hur dessa lärare och doktorer når de mest avlägsna områden med sina tjänster. 

Dag 9. Till Victoria
Njut och lugn morgon. Under förmiddagen lämnar vi sedan inlandet och Northern Territory för delstaten Victoria och Australiens forna huvudstad Melbourne (numera bara huvudstad i delstaten).

Kvällens middag serveras ombord på en av Melbournes bättre restauranger med fint läge direkt vid Yarrafloden.

Dag 10. Stadstur i vänliga Melbourne och vin i Yarra Valley
Vi börjar dagen med att ge oss ut på en stadsrundtur i Melbourne, även kallad Världens vänligaste stad. Därefter fortsätter vi utanför stadsgränsen, i Yarradalen som är ett av världens bästa vindistrikt. Vi besöker två stycken vingårdar för vinprovningar och på en utav dessa passar vi även på att äta en trevlig lunch.

Efter en smaklig dag i vackra omgivningar tillbringar vi kvällen efter eget behag.

Dag 11. Egna äventyr i eller runtom Melbourne
Förutom vänlig, så är Melbourne även "Captial of Cool". Passa på att njuta staden som är promenadvänlig. Eller ta en tram (spårvagn) till Saint Kildas strand. Längre bort finns utflyktsmål som Great Ocean Road och Phillip Island inom räckhåll. Reseledaren finns till hands för rekommendationer, och tips på aktuella evenemang.

Dag 12. Coromandel, Nya Zeeland
Idag lämnar vi Australien för att fortsätta våra äventyr på Nya Zeeland. Vi landar i Auckland efter ca 3,5 timmes flygning och ställer samtidigt fram våra klockor 2 timmar.

Med buss fortsätter vi lugnt och behaglig resa till Coromandel. Nästan halva Coromandel är naturskyddat och destinationen är just en mycket naturskön halvö där många konstnärer och andra kreativa människor funnit sin plats. Här checkar vi in på en trevlig resort, inbäddad i grönska. Tid ges att koppla av före kvällens gemensamma middag.

Dag 13. Maoridag med skogsvandring
Idag står en mycket intressant skogsvandring på programmet tillsammans med en lokal specialist och TEMAs reseledare. Vi kommer lär oss mer om platsens historia och maoriernas naturmediciner.

Efter vandringen njuter vi av en picknick-lunch i det gröna. Resan fortsätter längs den vackra ostkusten innan vi viker av in i landet till det vulkaniska Rotorua, där gejsrar och bubblande gyttjepölar ryker och släpper ifrån sig svaveldofter.

Auckland är kanske Nya Zeelands mest kända ort utomlands, medan Rotorua sannolikt är den mest intressanta. Maorierna upptäckte platsen redan på 1300-talet. De europeiska kolonisatörerna lockades hit på 1800-talet av de välgörande termalpoolerna. Idag är staden med omnejd en stor turistattraktion med sin sällsynt vackra och fascinerande natur.

Rotorua är också centrum för maorikulturen. På kvällen går vi på maorifest med mat, musik och livfull dans.

Dag 14. Vulkaner och varma källor i Rotorua
Waimangus vulkandal kom till 1886 när berget Tarawera exploderade i enorma utbrott. Berget delades i två delar, en 17 kilometer lång reva uppstod och 13 kratrar skapades. Vi njuter av naturen med en scenisk vandring och båtturer på Lake Rotomahana och Lake Tarawera. Även idag serveras en smaklig picknick-lunch i det fria. Vi fortsätter därefter till "Buried Village", samhället som begravdes i aska 1886.

Under eftermiddagen får vi chans att se Nya Zeelands nationalfågel kivin på Rainbow Springs & Kiwi Wildlife Park.

Den endemiska kivifågeln lever en hotad tillvaro. Den som besöker Rainbow Springs bidrar med 100 procent av entréangiften till ”The National Kiwi Trust” – som kämpar för att trygga fågelns framtid!

Kvällen spenderas på egen hand.


Dag 15. Från Rotorua till Auckland
Vi lämnar Rotorua på morgonen och beger oss till en annan värld, Tolkiens sagovärld i The Shire. På vår väg till Auckland besöker vi Hobbiton, en av de många platser där man spelade in Sagan om ringen och Hobbit-trilogin. Oavsett om man läst böckerna eller sett filmerna är det en vacker och fängslande plats att besöka.

Vi kommer fram till Auckland under eftermiddagen och därefter avnjuter vi en gemensam middag i Waitematahamnen.

Dag 16. Stadsrundtur och Kelly Tarltons värld och äventyr
Vi tillbringar förmiddagen tillsammans med en stadsrundtur i vackra Auckland. Turen tar oss även till Kelly Tarlton's Underwater World & Antarctic Adventure. Nya Zeeland har varit bas för många expeditioner till Antarktis och här lär vi oss mer om dem och ser livs levande pingviner bland snö och is.

Lunch, eftermiddag och kväll är till eget förfogande i denna "Seglens stad" (City of Sails). Din reseledare kan ge aktuella tips på plats. Vi rekommenderar ett besök i Sky Tower, där den äventyrlige även erbjuds en så kallad SkyWalk!

Dag 17. Queenstown och Te Anau-grottorna
Vi flyger nu från Nordön till Sydön och Queenstown. Härifrån beger vi oss mot Te Anau. Färden går genom ett vackert landskap med stora får- och hjortfarmar. Vi besöker en av fårfarmarna, där värdparet bjuder på en lättare lunch.Te Anau betyder "Grottan med virvlande vatten" på maori.

Under sen eftermiddag tar vi båten till de berömda Te Anau-grottorna, framför allt kända för sin mångfald av lysmaskar.

Dag 18. Milford Sound
Te Anau är numera huvudorten för alla som besöker Fiordland. Fiordland är en av världens största nationalparker och en viktig del av världsarvet Te Wahi Pounamu. Området består av 14 fjordar, en mängd sjöar och nästan ogenomtränglig regnskog inramat av snötäckta bergstoppar.

Tidigt på morgonen beger vi oss iväg på dagens utflykt i delar av Nya Zeelands vackraste landskap. Framme i Milford byter vi till båt, som tar oss ut på fjorden. Runt omkring reser sig lodräta bergväggar hundratals meter rakt upp ur oceanen. Här ser vi skummande vattenfall, sälkolonier och kanske lekfulla delfiner som ibland följer båtarna i fjorden.

Tillbaka på land fortsätter resan till Queenstown där vi övernattar. Staden är vackert belägen vid Wakatipu, Sydöns näst största sjö.

Dag 19. Flyg till Sydney
Efter en avkopplande förmiddag lämnar vi Nya Zeeland och flyger tillbaka till Australien för att uppleva metropolen Sydney.

Dag 20. Sydney med Operahuset
Dagen börjar med ett besök i världens mest berömda och kanske vackraste operahus. Byggnaden är ritat av en dansk arkitekt och beklätt med svenskt Höganäskakel. Som skandinav är det lätt att känna sig hemma.

Efter klassisk operakultur och fascinerande arkitektur fortsätter vi genom Sydney med buss och får med oss det mesta av det bästa denna stad har att erbjuda. Vi ser surfarnas Bondi Beach, nöjeskvarteren runt Kings Cross och det livliga Chinatown. I den anrika Botaniska trädgården finns Mrs Macquarie's Chair och därtill vackra vyer över hamnen.

Dag 21. Till västkusten
Från Australiens östkust flyger vi nu rakt över kontinenten till västkusten, till delstaten Western Australia och dess huvudstad Perth.

Vid ankomst ger vi oss ut på en stadsrundtur genom Perth och längs floden Swan River. Vi beger oss därefter till flodens mynning, cirka 30 minuter från storstaden, där vi finner Fremantle som är en mindre ort vid kusten med skön, avslappnad atmosfär. Här checkar vi in för två nätter med promenadavstånd till både strand och hamn. På kvällen samlas vi för gemensam middag.

Dag 22. Rottnest Island
Vår sista heldag i Australien blir såväl strand, hav och öliv. Med färja från Fremantle når vi fristaden Rottnest. Namnet kommer från holländskans råttbo, men det som de västerlänningarna trodde var råttor var ett unikt pungdjur som går under namnet quokka. Dessa söta varelser hälsar nu oss välkomna till sin i stort sett bilfria ö. Trots sin ringa storlek har Rottnest sex olika habitat som kust, saltsjöar, träskmark, skog och hedar samt kolonialhistoriska byggnader. Runtom ön sträcker sig ett imponerande korallrev och dagen bjuder sköna bad. 

Dag 23. Perth till London
Njut av en lugn morgon. Tidig eftermiddag är det dags att bege sig till flygplatsen för returflygning med Qantas direkt från Perth till London.

Dag 24. Hemresa till Skandinavien
Flygresan går via London och vi landar hemma i Skandinavien samma dag på eftermiddagen, lokal skandinavisk tid. 

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Singapore (via London) – Cairns – Ayers Rock – Alice Springs – Melbourne – Auckland – Queenstown – Sydney – Singapore  – Skandinavien, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

Valuta
Australisk dollar (AUD).
Nyzeeländsk dollar (NZD).
Singaporiansk dollar (SGD).

Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Räkna med att spendera ca 60 australiska dollar respektive 60 nyazeeländska dollar per dag för diverse småutgifter, måltidsdrycker samt måltider, som inte ingår i reseprogrammet.För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Klimat

Årstiderna i Australien och Nya Zeeland är de motsatta jämfört med det norra halvklotet. Eftersom både Australien och Nya Zeeland är vidsträckta länder med stora avstånd så bjuder de på stora lokala variationer i klimatet.

Från november till mars är det varmt i hela Australien, fuktigt med tropiska regn i den norra delen. På Nya Zeelands nordö är klimatet subtropiskt med normalt högre medeltemperatur än på sydön, där klimatet mer liknar det som vi är vana med här hemma i Skandinavien.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Under dagtid, när vi besöker storstäder samt under bussresorna, är den lämpligaste klädseln bomullsplagg (klänning/byxor) samt ett par skor av sandaltyp. Undvik syntetmaterial och åtsittande jeans. En varm kofta/jacka kan vara bra att ha efter skymningen eller i bussen då luftkonditioneringen ibland kan upplevas kall/dragig. Regnställ, oömma skor, solhatt, solglasögon, hög solskyddsfaktor, shorts och badkläder är viktigt att ha med sig. En varm tröja kan vara bra att ha med för svala nätter i The Outback samt på Nya Zeelands sydö.

Såväl i Australien som Nya Zeeland har man en relativt avslappnad klädkod, så slipsen behöver inte packas med.

För promenader och vandringar ta med bekväma/ingångna träningsskor med gummisula.

Dricks

Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 10 SGD, 25 AUD och 15 NZD per person, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Observera
I både Australien och Nya Zeeland tillämpas ett strikt förbud mot införsel av frukt, grönsaker, frön, nötter, färsk mat med mera. Inför ankomsten fyller du i ett formulär gällande produkter av detta slag. I samband med passerandet av tullgräns, sker en rigorös kontroll. Om du har någon av ovan nämnda varor med dig, finns det soptunnor tillgängliga där du kan kasta bort det.

Observera också att Australien och Nya Zeeland har stränga regler beträffande införsel av tobak; endast 25 gram tobak får föras in tullfritt till Australien och till Nya Zeeland gäller 50 gram tullfritt. All tobak utöver detta måste deklareras och betalas tull för. Mängden gäller oavsett var och när den har inhandlats och oavsett om den fraktas i hand- eller incheckat bagage. Annars måste böter betalas.

Inrikesflyg
På inrikesflygen gäller max bagagevikt 23 kg/person.

Flygningen Auckland–Queenstown biljetteras lokalt och denna biljett erhålls på plats.

The Outback
Det kan bli riktigt varmt i Red Centre/The Outback, bland annat området Ayers Rock/Uluru till Alice Springs. Det är därför viktigt att dricka mycket vatten. Normal rekommendation är 2–3 liter (ca 10–12 glas) per dag.

Ta med bra vandringsskor, kamera, solhatt och solskydd, vattenflaska, ficklampa, insektsmedel (Vid Ayers Rock finns gott om flugor).

Nationalparksavgiften för Uluru och Kata Tjuta (25 australiska dollar) ingår i resans pris. Det finns även möjlighet att boka extra aktiviteter. Exempelvis kamelridning (5 australiska dollar), helikoptertur Uluru (120–160 australiska dollar), helikoptertur Kings Canyon (50–400 australiska dollar). De extra aktiviteterna bokas och betalas på plats.

Hotellalternativ
Vi har flera avresor och för olika avresor kan det vara olika alternativ på vissa destinationer. Vi reserverar oss mot ändringar.

Hotell/boende

Singapore

Visum krävs ej för nordiska medborgare för en vistelse upp till 90 dagar. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter det att man lämnat landet.

Australien

Visum krävs för inresa till Australien. Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresa.

Vi på TEMA-resor hjälper till med er visumansökan kostnadsfritt.  För hanteringen behöver vi er passkopia samt att ni fyller i visumformuläret ni erhåller vid bokningstillfället. När ni fyllt i det skickar ni tillbaks det till oss per mail på passport@temaresor.se. Alternativt att ni laddar upp det på ”Min resa”( det går även bra att posta det till oss). Vi behöver detta skickat till oss senast 50 dagar innan avresa. Visumet skickas med era färdhandlingar

Vår adress; TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm

Saknar ni visumformuläret kan ni hämta det här

Nya Zeeland

Från och med 1 oktober 2019 behöver medborgare från alla nordiska länder ett ETA (elektroniskt visum) för inresa till Nya Zeeland.

För att ansöka om ETA vänligen använd länken nedan och följ stegen. Kostnaden för ett ETA är 9 eller 12 NZD. 9 NZD för ansökning via deras mobilapplikation och 12 NZD för ansökan via deras hemsida. Mobilapplikation kommer att bli tillgänglig att ladda ner genom App Store och Google Play under augusti månad. 

https://nzeta.immigration.govt.nz/

För mer information gällande de nya inreseregler klicka här

Förutom NZeTA tillkommer även en internationell turistavgift (IVL) som betalas i samband med visumansökan. Avgiften är 35 NZD per person, för mer information se länken nedan; 

https://www.mbie.govt.nz/immigration-and-tourism/tourism/tourism-funding/international-visitor-conservation-and-tourism-levy

Det krävs även kompletterande uppgifter till flygbolaget. Vänligen logga in på ”Min resa” snarast möjligt. Notera att vi behöver få in denna information absolut senast 2 månader innan avresa.

Andra Rundresor

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 20 frukostar
• 9 luncher
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst Singapore. En övernattning på hotell i Singapore.

Dag 3
Flyg Singapore – Cairns. Stadsrundtur i Singapore. Frukost, lunch och flygmåltider ingår.

Dag 4
Ankomst Cairns. Välkomstmiddag. Tre övernattningar i Cairns.

Dag 5
Utflykt till Kuranda. Buss 60 km. Frukost och lunch.

Dag 6
Utflykt till Barriärrevet. Frukost och lunch.

Dag 7
Flyg Cairns – Ayers Rock. Utflykt till Kata Tjuta och Uluru. Buss 60 km. Frukost och middag. En övernattning på hotell vid Ayers Rock.

Dag 8
Uluru/Ayers Rock – Alice Springs. Buss 440 km. Utflykt i soluppgången. Besök vid School of the Air och Flying Doctors. Frukost. En övernattning på hotell i Alice Springs.

Dag 9
Flyg Alice Springs – Melbourne. Frukost och middag. Tre övernattningar i Melbourne.

Dag 10
Stadstur i Melbourne. Utflykt i Yarra Valley med vinprovning. Frukost och lunch.

Dag 11
Egna upptäckter i Melbourne. Frukost ingår.

Dag 12
Flyg Melbourne – Auckland. Buss till Coromandel, 160 km. Frukost och middag. En övernattning på Pauanui Beach.

Dag 13
Coromandel – Rotorua. Buss 220 km. Vandring på Coromandel. Frukost, picknick-lunch och middag. Två övernattningar i Rotorua.

Dag 14
Utflykt i Waimangu Volcanic Valley och Rainbow Springs & Kiwi Wildlife Park. Buss 70 km. Frukost och picknick-lunch.

Dag 15
Rotorua – Auckland. Buss 230 km. Besök i Hobbiton. Frukost och middag. Två övernattningar i Auckland.

Dag 16
Stadstur i Auckland. Frukost ingår.

Dag 17
Auckland – Te Anau. Flyg Auckland – Queenstown. Besök på fårfarm och båttur i Te Anau-grottorna. Buss 165 km. Frukost, lätt lunch och middag. En övernattning i Te Anau.

Dag 18
Te Anau – Queenstown. 410 km. Båttur på Milford Sound. Frukost och lunch. En övernattning i Queenstown.

Dag 19
Flyg Queenstown – Sydney. Frukost. Två övernattningar i Sydney.

Dag 20
Stadsrundtur i Sydney med besök på Operahuset. Frukost.

Dag 21
Flyg Sydney – Perth. Frukost och middag. Två övernattningar på hotell i Fremantle.

Dag 22
Dagsutflykt till Rottnest Island. Frukost och lunch.

Dag 23
Flyg Perth – London. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 24
Flyg London – Skandinavien.

Andra Rundresor